Jarenlang heb ik de auto van mijn vrouw altijd op mijn naam verzekert gehad. Via mijn werkgever kreeg ik extra korting. Het was geen enkel probleem dat mijn vrouw de dagelijkse berijder was. Ook de kinderen reden er regelmatig in rond. En vrouw en kinderen botste zo nu en dan nogwel eens. Nooit een problem. Alle schade's altijd keurig geregeld.
Zoals een aantal van jullie weet ben ik de afgelopen jaren voor mijn werk in het buitenland geweest. In 2012 zijn we een aantal maanden wederom in Nederland geweest en ik heb toen een Ford Fiesta gekocht. Omdat alleen mijn vrouw officieel terug was en ingeschreven in Nederland moest de auto op haar naam worden verzekerd. Wie schetst mijn verbazing dat we bij alle verzekeraars werden geweigerd!
Wat blijkt, al die schade's van vrouw en kinders staan uiteindelijk op mijn naam. Ik zelf heb nooit schade gereden, maar toch kreeg ik al deze ellende toegeschoven. Omdat mijn vrouw op het zelfde adres verblijft als ik (!?) gold hetzelfde voor haar. Formele meldingen bij CIS en een hoop gelazer. Lang verhaal kort, uiteindelijk is het toch gelukt de Fiesta normaal verzekerd te krijgen, maar het kostte veel moeite en tijd.
De moraal van het verhaal; Het schadeverloop van een auto komt primair op naam van de verzekerde te staan en niet op naam van diegene die de schades hebben veroorzaakt! Al diegene die op hetzelfde adres wonen, zijn per definitie ook de pineut!
JeroenStatistieken: Geplaatst door Jeroen — 24 jun 2013, 17:40
]]>