Gisteren naar Veenendaal gegaan voor de lascursus voor beginners.
Ik las (nou ja bakken) reeds aan mijn Bens maar krijg nu zicht werk dus dat moet netter dan onzichtbare delen.
Bovendien moet de APK het ook nog accepteren dus dan wil je meer weten of het goed is ja of nee.
Dus maar op deze las-cursus gegaan.
Ja, het was de moeite waard en ook die €125. Veel dingen geleerd en veel uitleg gekregen.
In een groep van 9 man ochtendje theorie en toen de werkplaats in.
Plaatje met verzet en proplasjes aanelkaar gezet en lasrupsjes leren maken.
Dan leer je ook dat je veeeeeeel te snel wil werken en de machine juist in te stellen.
Als laatste onderdeel moet je een stukje kokerbalk maken. Met 3 kleine stroken een balkje leren maken.
Dus lassen, zetten, buigen met wals en dan vlak slijpen en voorbewerken voor de spuiter.
Zelfs mensen die nog nooit een toorts in de hand hadden gehad leerden snel hoe e.e.a. werkt.
Zeker aan te bevelen dus voor ons als kleinschalige roestorateurs.
Bijgaande de foto van het stukje dat je moet maken.
Één deel alleen gelast, één deel vlak geslepen, één deel lead-loading (vertinnen) en een deel in de grondverf.
Post edited by: RenK, at: 2009/05/07 14:17<br><br>Post edited by: RenK, at: 2009/05/07 14:18
