door Hans230CE » 23 nov 2009, 10:49
Het is lang geleden, maar gisteren dus maar aan het koken geslagen, het was toch kutweer
BALTI KIP MET CHAWAL
4/PERS
*1 KIP IN 8 STUKKEN
*RUIM KRUIDEN MET : SESAM-, VENKEL-, MOSTERDZAAD, KUKURMA, 5-SPICES, PIRI-PIRI EN CURRY
*HARD AANBAKKEN IN DE OLIE
*BIJVOEGEN; ½ L KIPPENBOUILLON, TOMATEN, UI EN PAPRIKA (GROF GESNEDEN) EN LOOK, HALF ONDER ZETTEN
*OOK TOMATENPUREE EN 1EL BLOEM OVERSTROOIEN
*TUSSEN 30 EN 45MIN LATEN STOVEN
*AFWERKEN MET KOREANDER
VOOR DE CHAWAL (RIJST)
BASMATI (OF OME Mercedes) RIJST SPOELEN MET KOUD WATER EN UITLEKKEN
VOLGENS DUURTIJD KOKEN MET EEN PAAR STUKJES KANEEL EN SESAMZAAD
LATEN UITLEKKEN
VOOR OPDIENEN DE RIJST EVEN OPBAKKEN EN DAARNA EEN 15 MINUTEN IN EEN RUSTIGE OVEN (160°) OPWARMEN, MOOI DROOG
de ingrdiënten
groentjes gesneden
de hoofdrolspeelster
aanbakken
heel het zootje bij elkaar en stoven maar
klaar voor opdienen
lekker met
smulsters
_________________________________________________________________________________
A car takes you from A to B, A Benz takes you everywhere and beyond.
Gtn van ant zeetje, Hans