1. Als u niet meer op gas wilt rijden, dan kunt u de gastank verwijderen. Er is dan wel een aantal technische eisen waar u rekening mee moet houden. De RDW moet uw voertuig keuren en het kentekenbewijs moet worden aangepast. In dit artikel leest u hoe u dit kunt regelen. U moet ervoor zorgen dat de volgende onderdelen zijn verwijderd. De RDW controleert hier ook op bij de keuring:
- de verdamper, de drukregelaar en/of een ander brandstofdoseringssysteem. Een uitlaatstift die bij een luchtgekoelde motor als verdamper werkt, hoeft u niet te verwijderen;
- de LPG-tank;
- de gasafsluiter;
- het gasmengstuk;
- de inspuitstukken, tenzij deze definitief zijn afgeplugd;
- het inspuitstuk-adapter, tenzij deze definitief is afgeplugd;
- de buitenvulklep, tenzij deze definitief is afgeplugd;
- de hogedrukleiding, met uitzondering van het gedeelte dat rechtstreeks vast tegen de onderzijde van het voertuig bevestigd is.
2. Als u alle onderdelen heeft verwijderd, dan moet u een afspraak maken bij een RDW Keuringsstation.
3. U neemt het originele Voertuigbewijs (deel IA van het kentekenbewijs) mee en geeft dat af bij het keuringsstation. Als het kentekenbewijs is afgegeven vóór 1 juni 2004, dan moet u alle delen van het kentekenbewijs afgeven.
4. Na inlevering van het Voertuigbewijs /kentekenbewijs, krijgt u van de medewerker van het RDW-keuringsstation een ontvangstbewijs. Het ontvangstbewijs vervangt het voertuigbewijs/kentekenbewijs, totdat u het aangepaste voertuigbewijs/kentekenbewijs heeft ontvangen. U moet dit bij u hebben als u gaat rijden.
5. Na goedkeuring stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen het aangepaste Voertuigbewijs/kentekenbewijs. De Belastingdienst Autoheffingen krijgt automatisch bericht van de RDW over de brandstofwijziging.
U moet zelf aan uw verzekeringsmaatschappij melden, dat de brandstofsoort van uw voertuig is gewijzigd.
Bron:
Of bij die RDW-keuring ook naar andere aspecten wordt gekeken dan alleen de LPG-uitbouw kan volgens mij per keuringsstation verschillen. Zag op het Jeepforum dat de ene wagen helemaal onder de loep is genomen terwijl bij de naar niets anders is gekeken.