[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Koken met sterren: Hachee : Van alles en nog wat....

MBKlassiekerclub.nl

De W123 vraagbaak met techniek en hulp op het forum van en voor W123 liefhebbers

Het is nu 27 nov 2024, 05:15

Koken met sterren: Hachee

Dit is de plek waar over van alles en nog wat gepraat kan worden.

Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:03

Vandaag gaan we eens een lekker recept uit moeders/grootmoeders tijd maken, namelijk hachee met rode kool en aardappelpuree.

Heerlijk zo in de koude en donkere dagen!

Ik maak altijd een lekkere grote pan, want dan kan ik nog wat invriezen zodat je dat ook lekker kunt eten als je eens wat minder tijd hebt om te koken.

Ik begin met twee riblappen van bij elkaar een kilo

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:04

Vlees op kamertemperatuur laten komen. Nooit direct uit de koelkast verwerken.
Peper en zout erop

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:05

Vervolgens een kilo uien schoonmaken en in grove stukken snijden.
Nooit in je ogen wrijven tijdens het snijden!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:05

Nu pak ik mijn favoriete pan, een grote gietijzeren pan, want dit materiaal houdt de warmte zo lekker vast.
Olijf olie erin (Mama/Oma deed het uiteraard met boter….maar ik moet een beetje op de cholesterol letten;-)) en verhitten

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:06

Ondertussen is mijn lieve vriendin bezig met een huishoudelijk klusje waar ik niet zo van hou!!!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:07

Vlees aan beide zijden lekker bruin aanbraden. Overigens spettert het met olijfolie wel wat meer dan met boter, dus je fornuis wordt wel lekker vies! Maar goed, dat is schoon te maken….

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:07

Na braden het vlees in stukken snijden

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:08

Ondertussen de uien in hetzelfde vet lekker fruiten, niet bakken, maar fruiten!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:09

Net als Toontje heb ik ook altijd wel belangstelling van een van onze drie katten. Hier de jongste die ons pas geleden heeft verkozen als pleegouders boven de buren een paar huizen verderop….
De andere twee lagen nog lekker te pitten!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:09

Dat beest is niet weg te slaan, hahaha!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:10

Na het aanfruiten van de uien het vlees erbij doen, een driekwart liter water, een paar eetlepels wijnazijn en goed door roeren maar!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:10

Als laatste nog wat laurierblaadjes erbij

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:11

En dan met het deksel erop minstens twee uur laten sudderen!!!
Vaak maak ik dit gerecht een dag van tevoren, want dan is de smaak (net als met verse soep) nog lekkerder en intenser!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:12

Dan alle zooi netjes opruimen, krijgen we geen ruzie…..
Gelukkig heb ik daarvoor wel een afwas duitser!!!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:13

Voor je de hachee op tafel zet, bind je hem nog met bloem, maizena of allesbinder zodat je een lekker stevige saus hebt!
Als laatste nog even aardappelpuree en rode kool maken. Dit keer ook maar met een zakje gedaan, alhoewel ik de ouderwetse manier toch wel lekkerder vind. Doe ik een volgende keer wel…

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:13

Dan netjes opdienen....

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 08 dec 2007, 19:14

...en smullen maar!!!!

Eet smakelijk!

Markparket
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Adrieaantjuhh » 09 dec 2007, 01:10

dat ziet er verrukkelijk uit en t zal ook wel zo smaken, complimenten aan de kok
Adrieaantjuhh
 


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Toontje » 09 dec 2007, 01:20

hoi hoi
jammie altijd lekker en blazen maar
groetjes toontje
groetjes toontje

www.hetvoorportaal.com
Avatar gebruiker
Toontje
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 10292
Geregistreerd: 21 feb 2007, 14:33
Woonplaats: kisharsagy Hongarije
Type wagen: 300TDT
Bouwjaar: 1985
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens:


Re:Koken met sterren: Hachee

Berichtdoor Markparket » 23 dec 2007, 03:52

Vandaag (gisteren) weer een oma recept met een modern tintje gemaakt, namelijk ERWTENSOEP!

Ik doe het anders als Toontje, ons gewaardeerd mede Koken Met Sterren Groep lid....

Het moderne aan mijn recept is dat ik niet al te veel vet er in wil hebben (cholesterol he?)

Ik maak met dit soort dingen zoals gebruikelijk een grote hoeveelheid, kun je lekker invriezen.

Om te beginnen: twee GROTE pannen met daarin in elke pan:

500 gram spliterwten
3 schouderkarbonade's
lourierblaadjes

Markparket
 

Volgende

Keer terug naar Van alles en nog wat....

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten