Hallo
Na al dat gevreet, moet er natuurlijk ook gezopen worden, van Huilsoep kun je nou niet echt je dorstlessen lijkt me. En een flesch Wodka kopen en in de stroganoff mikken, is ook niet echt eer van je werk >:-)
Tja, wie moet nu voor de dorstlesser zorgen? Precies .... Dirk
Nou
Wat ga ik maken:
Naam recept Tripel
Brouwdatum 11-10-2008
Biertype Tripel
Aantal liters 20
Gewenst begin SG 1078 (8,4 vol% alc.)
Brouwzaalrendement 65.0%
Waarvan maken we precies een brouwsel???
Moutnaam % stort Massa Kleur
Pilsmout 3 EBC 68.5 % 5000 gram 3 EBC
Tarwemout 13.7 % 1000 gram 3 EBC
Rietsuiker 6.8 % 500 gram 6 EBC
Geschroot (soort van malen) lijkt het een beetje op Brinta
Deze schroot ik meestal de dag van te voren.
Vervolgens stort ik het geschroute mout in een ketel, met ca. 20 liter water. van 65 graden Celsius
Waarom nou precies bij een temperatuur van 65 graden, zullen de meeste denken.
Onder het eigenlijke brouwproces, verstaat men de 'enzymatische afbraak van eiwit- en zetmeelmoleculen", bij deze afbraak krijgt men dan vergistbare suikers.
Deze enzymatische afbraak, geschiedt het beste door continu roeren (warmteverdeling) en een stabiele temperatuur, en duurt ca. 80 minuten.
Er hangt daarom ook een thermometer in het beslag, immers "Meten is weten", en "Gokken is brokken"
Wordt vervolgt, imageshack.us bokt.<br><br>Post edited by: D!rk, at: 2008/11/12 22:29