MBKlassiekerclub.nl

De W123 vraagbaak met techniek en hulp op het forum van en voor W123 liefhebbers

Het is nu 23 okt 2014, 05:45

Startprobleem M102.920 (MB200)

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Sterretje1968, Quinten, Hans230CE, 300TD W123

Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor alex240diesel » 06 jan 2010, 18:52

Zo, het is dan weer eens zo veer dat ik ook is wat geks heb.

Maandag wilde ik naar mijn werk, Autotje geopend, sleutel in het contact, rond draaien en toen gebeurde er niks. ok kan dacht ik, versnelling in N of P zetten (dat moet toch echt bij een automaat), maar dit maakte niet uit. Ok erg vervelend. Motorkap open en hotwiren. Hiermee bedoel ik dus +accu direct op de startmotor, dan zou hij sowieso moeten starten, maar nog niks.

Nu mijn vraag:
Wie weet wat er defect kan zijn? Accu sluit ik een klein beetje uit, startmotor deed namelijk helemaal niks.

Is dit simpel op te lossen? hamertje tik? of startmotor vervangen en wat kost de laatste optie dan ong.?
Groetnis fan Alex ût Lexmond

M: 0031627368960
E: ea_gielis@hotmail.com
Avatar gebruiker
alex240diesel
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1518
Geregistreerd: 01 feb 2007, 18:02
Woonplaats: Lexmond
Roepnaam: Alex
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor MBvO » 06 jan 2010, 19:01

Zou het toch eerst bij de accu zoeken, die dingen overlijden bij de vleet met deze kou en kunnen zomaar van de een op de andere dag dood zijn (was bij mij ook het geval afgelopen zomer). Vervangen was de oplossing, daar was geen laden meer aan.
Voltage zonder belasting moet zo'n 12,5V zijn geloof ik bij een goede accu.
Al geprobeerd met startkabels? Eerst een minuutje of 5 a 10 laten laden als je accu echt leeg is en dan overstarten.
Of heel misschien startrelais bevroren of kapot? Hoor je geen tik?
Good luck.
300D '83 - Ik denk dus ik Benz
Avatar gebruiker
MBvO
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1232
Geregistreerd: 05 sep 2008, 12:23
Roepnaam: Bart
Type wagen: 300D
Bouwjaar: 1983
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Leon » 06 jan 2010, 20:53

Je accu is toch echt eerste verdachte; die heeft waarschijnlijk niet meer de capaciteit om de boel te laten werken. Heb je voltage schoon en onder belasting gemeten?

De 2e verdachte is de startmotor zelf. Geef die eens een paar tikken tijdens het hotwiren met een nylon/rubber hamer om te kijken of de bendix losschiet.
Avatar gebruiker
Leon
Site Admin
 
Berichten: 1588
Geregistreerd: 11 feb 2007, 23:09
Roepnaam: Leon
Type wagen: 230
Bouwjaar: 1977
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor alex240diesel » 06 jan 2010, 22:56

bedankt voor de tips

zaterdag ga ik er mee aan de slag.
Groetnis fan Alex ût Lexmond

M: 0031627368960
E: ea_gielis@hotmail.com
Avatar gebruiker
alex240diesel
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1518
Geregistreerd: 01 feb 2007, 18:02
Woonplaats: Lexmond
Roepnaam: Alex
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Weizengelb » 07 jan 2010, 11:14

ik denk ook hamertje tik :-)

kan lang goed gaan maar zal later wel weer eens gebeuren. kunt ondertussen eens uitzien naar een ander gereviseerd exemplaar.

groetjes,
Mathieu
Das Beste oder Nichts!
Avatar gebruiker
Weizengelb
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1788
Geregistreerd: 20 jan 2006, 13:38
Woonplaats: Eindhoven
Roepnaam: Math
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W110 200 1967
W126 500SE


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor janbenz1 » 07 jan 2010, 11:33

Kijk ook eens naar de massa kabel van de motor naar het chassis.
Als deze geen goed contact maakt dan start hij ook niet.
Soms lijkt het aan de buitenkant of ie nog goed is, maar is hij binnenin toch gebroken.
Kun je controleren door een startkabel van de motor naar chassis te koppelen, en dan proberen te starten.
Succes.

Groetnis fan Jan.<br><br>Post edited by: janbenz1, at: 2010/01/07 10:34
Groetnis fan Jan en Amelia ût Fryslân.
Avatar gebruiker
janbenz1
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1622
Geregistreerd: 20 feb 2006, 11:32
Woonplaats: Drachten
Roepnaam: Jan
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1980
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor bluemoon me » 07 jan 2010, 15:20

janbenz1 wrote:
Kijk ook eens naar de massa kabel van de motor naar het chassis.
Als deze geen goed contact maakt dan start hij ook niet.
Soms lijkt het aan de buitenkant of ie nog goed is, maar is hij binnenin toch gebroken.
Kun je controleren door een startkabel van de motor naar chassis te koppelen, en dan proberen te starten.
Succes.

Groetnis fan Jan.<br><br>Post edited by: janbenz1, at: 2010/01/07 10:34


hallo Jan waar was jij? ik heb je gemist.

Gr Bram ut Limburg
Avatar gebruiker
bluemoon me
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 12 feb 2006, 20:52
Woonplaats: Kerkrade
Roepnaam: Bram
Type wagen: 280TE
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor MajikSimon » 07 jan 2010, 16:05

Hoi jan...alles ok?
Nog aan het conserveren geweest voor deze pekelbende bij je huidige auto (met wax etc?)..inmiddels aan de andere auto?

LEUK weer wat van je te lezen...mvg simon
Avatar gebruiker
MajikSimon
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1625
Geregistreerd: 23 nov 2005, 00:53
Roepnaam: Simon
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor alex240diesel » 08 jan 2010, 01:13

Vandaag de Accu vervangen, geen succes.

Massa is geen probleem, deze is gecontroleerd.

Ik hou het op de startmotor zelf, hamertje tik is leuk, maar niet voor overal, ga dus naar de MB dealer toe voor een nieuwe startmotor tenzij iemand nog iets weet.
Groetnis fan Alex ût Lexmond

M: 0031627368960
E: ea_gielis@hotmail.com
Avatar gebruiker
alex240diesel
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1518
Geregistreerd: 01 feb 2007, 18:02
Woonplaats: Lexmond
Roepnaam: Alex
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor JantjeV8 » 08 jan 2010, 08:47

Ik hoop dat je niet de kosten voor een nieuwe accu gemaakt hebt, da's ook zonde. Je had hem kunnen meten maar dat is achteraf.

Voordat je een splinternieuwe er op zet zul je nog wel schrikken van de prijs denk ik. Kijk daarom eens bij auto-lico in Waalwijk, zij doen ruilen en reviseren. Klaas Hobo uit Brakel heeft er waarschijnlijk ook wel een liggen, en anders kun je nog informeren bij Hooymans in Velddriel, die demonteert veel oude Benzen.
Avatar gebruiker
JantjeV8
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 3803
Geregistreerd: 05 okt 2007, 08:26


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Coupe280 » 08 jan 2010, 10:27

hoi alex.
kun je niet eerst even meten of je wel spanning op je relais krijgt.
groet tonnie
Coupe280
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1294
Geregistreerd: 16 apr 2006, 15:55
Woonplaats: Prov. Overijssel
Roepnaam: Tonnie
Type wagen: 280C
Bouwjaar: 1979
Automaat: Ja
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: W126 280S


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Luigi » 08 jan 2010, 14:03

Er zijn veel bedrijven die reviseren.
Je krijgt dan ook garantie.
Ik was 60 eurokwijt.

Groet Luigi.
Avatar gebruiker
Luigi
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 487
Geregistreerd: 13 okt 2008, 20:32
Woonplaats: Maaskantje
Roepnaam: Luigi
Type wagen: 280
Bouwjaar: 1976
Automaat: Nee
LPG: Ja


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Leon » 08 jan 2010, 16:04

Rij anders even (of bel met) auto electric in alphen aan den rijn (tegenover de ptt toren) wat die voor je kunnen betekenen, startmotoren / dynamo revisie is een beetje hun ding.

http://www.autoelectric.nl/

Ernaast zit post uiterweer, ook een handig adresje. En als je koffie wil hoor ik het.<br><br>Post edited by: leon, at: 2010/01/08 15:10
Avatar gebruiker
Leon
Site Admin
 
Berichten: 1588
Geregistreerd: 11 feb 2007, 23:09
Roepnaam: Leon
Type wagen: 230
Bouwjaar: 1977
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor alex240diesel » 17 jan 2010, 22:19

Zo zaterdag nw sartmotor geplaatst. Uitwisselen was in een uurtje gedaan. Start nu weer heerlijk soepel. morgen de oude maar eens inleveren bij de dealer
400 euro is wel een hoop geld hoor voor een revisie starter.
Groetnis fan Alex ût Lexmond

M: 0031627368960
E: ea_gielis@hotmail.com
Avatar gebruiker
alex240diesel
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1518
Geregistreerd: 01 feb 2007, 18:02
Woonplaats: Lexmond
Roepnaam: Alex
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Weizengelb » 18 jan 2010, 15:09

wel prijzig maar dan is het ook weer goed.

Er zijn veel bedrijven die startmotors reviseren hoor, ik zou zelf even geinformeerd hebben bij de plaatselijke Bosch dealer, die reviserern ook startmotors en dynamos en zo. denk dat je dan zeker voor de helft of minder klaar kunt zijn en vast ook prima in orde qua kwaliteit (de startmotor is toch van BOSCH).

Groetjes,
Mathieu
Das Beste oder Nichts!
Avatar gebruiker
Weizengelb
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1788
Geregistreerd: 20 jan 2006, 13:38
Woonplaats: Eindhoven
Roepnaam: Math
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W110 200 1967
W126 500SE


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Hulzie » 18 jan 2010, 16:30

Mijn gevoel zegt -als he radio het nog wel deedt- de startmotor, het anker kandoek.

Ik kom net bij Van Lente vandaan, die heeft ze op marktplaats staan voor 65 euro.
Zijn vrij simpel zelf te plaatsen.

Echter startmotor vervangen? Zoeken naar een snel startmotor, er zijn twee soorten, de snelle uitvoering is later gekomen, die doet um sneller romdgaan = met dit weer beter en sneller aanslaan.
Groeten Henk.

Afbeelding
Avatar gebruiker
Hulzie
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 843
Geregistreerd: 16 jan 2010, 18:38
Woonplaats: Staphorst
Roepnaam: Henk
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W124 300 turbo diesel 1985


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor Hulzie » 18 jan 2010, 16:32

Voor de de accu,

Ik heb zo'n analoge accumeter van Conrad.
Ik geloof 19 of 29 euro, heb ik al jaren plezier van, ding heeft altijd gelijk!

Sorry ik had alleen de vraag maar gelezen.<br><br>Post edited by: Hulzie, at: 2010/01/18 15:33
Groeten Henk.

Afbeelding
Avatar gebruiker
Hulzie
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 843
Geregistreerd: 16 jan 2010, 18:38
Woonplaats: Staphorst
Roepnaam: Henk
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W124 300 turbo diesel 1985


Re:Startprobleem M102.920 (MB200)

Berichtdoor alex240diesel » 18 jan 2010, 21:16

Startmotor is van Bosch ja. En die revisie dingetjes via marktplaats vind ik leuk en aardig, maar vertrouw ik niet echt. maar das persoonlijk. Bij Hbase.nl waren ze trouwens geen spat goedkoper hoor.
Groetnis fan Alex ût Lexmond

M: 0031627368960
E: ea_gielis@hotmail.com
Avatar gebruiker
alex240diesel
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1518
Geregistreerd: 01 feb 2007, 18:02
Woonplaats: Lexmond
Roepnaam: Alex
Type wagen: 240D
Bouwjaar: 1982
Automaat: Nee
LPG: Nee


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron